Van de Looi: "De ingreep van Sol is succesvol verlopen"

27 oktober 2017, 14:13
Foto: © ProShots

Terwijl de thuiswedstrijd tegen Ajax voor de deur staat, gaat het in het kamp van Willem II voornamelijk over Fran Sol. De Spaanse spits, die dit seizoen al meerdere wedstrijden in het voordeel van de Tricolores besliste, is geopereerd aan een tumor in zijn teelbal. "Die ingreep is succesvol verlopen", zegt trainer Erwin van de Looi.

"Het was volgens de doktoren vooraf gezien geen al te moeilijke ingreep, dus was de verwachting dat de operatie zou slagen", stelt Van de Looi op de clubwebsite van Willem II over de ingreep bij Sol. De coach hoorde het heftige nieuws over de Spanjaard een dag voor de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen (2-1). "Op de ochtend van de wedstrijd hebben Fran en ik samen besloten dat hij ging spelen. Dat wilde hij graag. Na de wedstrijd hebben we het nieuws in de kleedkamer aan de selectie verteld. Dat kwam uiteraard hard aan", aldus Van de Looi.

Het geeft maar weer aan dat voetbal altijd een bijzaak zal blijven. "Vorige week misten we Ben Rienstra tegen Groningen omdat zijn zoontje in het ziekenhuis moest worden opgenomen en deze week kwam het nieuws over Fran. Op zulke momenten beseffen we dat gezondheid vele malen belangrijk is dan voetbal. De groep gaat goed met deze situaties om en sommige jongens zullen hier ook kracht uit halen. Voetbal is een goede uitlaatklep", relativeert Van de Looi.

Dan door naar de wedstrijd tegen Ajax, die zaterdagavond om 20.45 uur afgetrapt wordt. "Een pittige tegenstander", waarschuwt Van de Looi. "Ajax speelde van de week in de beker met wat andere namen dan gebruikelijk, maar morgen verwachten wij ze in de bekende formatie. Wij zullen alles moeten geven om een goed resultaat te halen. Daarom hoop ik dat het stadion goed vol zit. Dat onze supporters heel belangrijk voor ons zijn, dat is inmiddels wel duidelijk", besluit de trainer van Willem II, die naast Sol ook niet kan beschikken over Asumah Abubakar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen