Van Halst: "Te weinig groei, de overtuiging ontbreekt"

18 oktober 2017, 10:50
Foto: © ProShots

FC Twente gaat op zoek naar een nieuwe hoofdcoach, aangezien René Hake uit deze functie getreden is en een andere rol gaat vervullen bij de club uit Enschede. Namens de Tukkers geeft technisch directeur Jan van Halst tekst en uitleg over de (volgens Twente wederzijdse) keuze om Hake terug te laten schuiven.

"We kunnen niet anders dan constateren dat we helaas een uiterst slechte seizoenstart kennen", zegt Van Halst op het digitale onderkomen van Twente. "De feiten zijn: acht wedstrijden, zes punten. Los van de resultaten zien we te weinig groei in het spel en ontbreekt de overtuiging. Zondag, tegen Willem II, was wat dat betreft kenmerkend", aldus de technisch directeur. Twente verloor kans- en kleurloos met 3-1 in Tilburg.

Hoewel de Tukkers op de vijftiende plaats en daarmee nog in de veilige zone staan, had de clubleiding er geen fiducie in dat Hake het tij nog zou keren in De Grolsch Veste. "Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze spelersgroep dit seizoen niet in de problemen hoeven te komen. Samen met René hebben we besloten dat hij stopt als hoofdtrainer en verder gaat in een andere rol bij de club. Dat is een moeilijke beslissing, zeker ook voor René zelf. Het zegt tegelijkertijd veel over hem. Het belang van FC Twente staat voorop en ook hij wil dat er een ommekeer komt."

Voordat Twente een nieuwe hoofdcoach gevonden heeft, ontfermt assistent-trainer Marino Pusic zich als eindverantwoordelijke over de coaching. De Tukkers bereiden zich momenteel voor op de thuiswedstrijd tegen Roda JC van komende zaterdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen