Van Hanegem houdt geloof in Feyenoord en prijst Onana

23 oktober 2017, 07:45
Foto: © ProShots

Willem van Hanegem ging zondagmiddag even goed zitten voor De Klassieker, maar zag zijn club Feyenoord met ruime cijfers van aartsrivaal Ajax verliezen. Het werd, zij het wat geflatteerd, 1-4 in De Kuip. Ondanks de dreun van jewelste denkt Van Hanegem dat de Rotterdammers nog niet uitgeschakeld zijn in de titelstrijd in de Eredivisie.

"Ik weet als geen ander hoe aanhangers van Feyenoord reageren. En vandaag, bij de koffieautomaat op het werk, gelooft van al die fans echt niemand nog in de kansen van dit elftal", zo begint Van Hanegem zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Van Ajax verliezen voelt in Rotterdam als een mokerslag. Zeker als de tegenstander eigenlijk ook gewoon heel matig speelde. Dit Ajax maakt, op de uitslag na, ook nog geen indruk", aldus Van Hanegem. "Zolang Ajax bepaald nog geen stoomwals is en PSV ook nog altijd tekortkomingen laat zien, is alles nog mogelijk. Maar dan moet Feyenoord zelf ook snel stappen gaan zetten."

Het Feyenoord-icoon zag er wel een paar spelers bovenuit springen bij de Amsterdammers. "Ja, de keeper André Onana, die maakt wel indruk. Bij Borussia Dortmund klagen ze steen en been over de Zwitserse keeper Roman Bürki. Het zou mij niet verbazen als Peter Bosz in de nabije toekomst een poging waagt om Onana op te halen uit de Arena", stelt de oud-international, die ook positief is over Donny van de Beek en Matthijs de Ligt (op begin tweede helft na) en lovend is over David Neres. "Drie assists in de Klassieker, dan ben je gewoon de man van de wedstrijd."

Van Hanegem ziet dat er na het kampioenschap van afgelopen seizoen een kleine crisis ontstaat bij Feyenoord. Hij weet dat er dan vaak een zondebok aangewezen wordt en dat de vertrokken Eric Gudde dit niet meer kan zijn. "Er komt dus meer kritiek op Giovanni van Bronckhorst, de man die Feyenoord aan de landstitel hielp. Ik had ook graag Bart Nieuwkoop als rechtsback gezien. Feyenoord was vorig seizoen vaak gevaarlijk door Rick Karsdorp en Nieuwkoop benadert die speelstijl het meeste. En ook de wissels pakken te vaak niet goed uit. Michiel Kramer naast Nicolai Jørgensen sorteert zelden effect. En heel het seizoen zie ik Bilal Basacikoglu invallen en nu het moment daar echt rijp voor was, bleef hij zitten. Toch denk ik dat Van Bronckhorst de puzzel nog in elkaar laat vallen", vertelt Van Hanegem. "En om nu Martin van Geel af te rekenen op zijn aankopen van afgelopen zomer, gaat mij ook te ver."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen