Younes: "Waarom laat Ajax Sánchez wel gaan en mij niet?"

20 oktober 2017, 09:14
Foto: © ProShots

Amin Younes blijft zich naar eigen zeggen altijd voor honderd procent inzetten voor Ajax, maar plaatst wel een dubbele kanttekening bij zijn situatie in Amsterdam. De 24-jarige Duitser voelt zich ten eerste niet helemaal fris en vraagt zich bovendien af waarom de clubleiding niet eens wilde praten over een mogelijke transfer in de zomer.

In gesprek met De Telegraaf weidt Younes, met De Klassieker van komende zondag in het vooruitzicht, uit over zijn situatie bij Ajax. "Ik ben niet fris", stelt de vleugelaanvaller over zijn fysieke gesteldheid. De Ajacied verzocht de staf even gas terug te kunnen nemen, maar dat sorteerde geen effect. "Vanwege de Confederations Cup heb ik geen goede vakantie gehad en daarom heb ik Ajax gevraagd tussentijds even weg te mogen. Het antwoord was 'nee', terwijl ik mede door het dramatische nieuws rond Appie Nouri in de zomer geen moment los heb kunnen komen van het voetbal. Ik wilde toen bij mijn ploeggenoten zijn en ben eerder teruggekomen", aldus Younes.

Los van het fysieke aspect knaagt het ook aan Younes dat Ajax resoluut de deur dichtgooide toen er geïnteresseerde clubs voor hem aanklopten in de ArenA. "Drie grote clubs in Duitsland en Italië wilden me kopen en waren bereid een flinke transfersom te betalen. Het zou mijn kansen op het WK met Duitsland vergroten, maar een transfer was onbespreekbaar voor Ajax. Ik heb twee jaar lang binnen en buiten het veld alles voor de club gegeven. Waarom laat Ajax Davinson Sanchez wel gaan en mij niet? Er viel niet eens te praten", verzucht Younes, die niet anders kon dan de situatie accepteren. "Ik zal me meer dan honderd procent blijven inzetten voor Ajax zolang ik onder contract sta. Voor het kampioenschap zal ik álles geven. Nooit heb ik me negatief over de club uitgelaten, maar ik moet nu voor mezelf opkomen."

Younes werd in de zomer van 2015 voor ongeveer 2,5 miljoen euro door Ajax gekocht van Borussia Mönchengladbach. De Duitse Libanees, die nog tot medio 2018 (plus cluboptie voor één extra jaar) onder contract staat in Amsterdam, noteerde zeventien goals en 24 assists in 94 wedstrijden in het rood-witte shirt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen