Ajax hoopt op meer samenwerkingen à la Guangzhou R&F

29 november 2017, 10:04

Edwin van der Sar hoopt dat de samenwerking van Ajax met het Chinese Guangzhou R&F het begin is van meerdere. De Amsterdammers gaan helpen de jeugdopleiding op poten te zetten aan de hand van de Ajax Coaching Academy (ACA).

Ajax maakte maandag de samenwerking met de Chinese club bekend. De huidige nummer twee van de Eredivisie heeft de intentie om dergelijke samenwerkingen met clubs over de hele wereld op poten te zetten. "Dat is onze insteek en die is ambitieus", zegt algemeen directeur Van der Sar tegen de NOS. "Het zou mooi zijn als zo'n samenwerking ook lukt in bijvoorbeeld Australië, de Verenigde Staten en India. Ambitieus zijn hoort nu eenmaal bij Ajax."

Ook is het mogelijk van Ajax om eventueel spelers over te nemen van Guangzhou R&F. "Uiteraard hebben we ook met de club gesproken over uitwisselingen. Soms zal er een lichting naar Amsterdam komen voor een toernooi of om een periode mee te trainen. En als er talenten bij zijn, zou het raar zijn als ze niet naar Ajax kunnen komen. Maar daar doen we het uiteindelijk niet voor."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen