FIFA schorst drie voormalig bondsvoorzitters voor het leven

21 november 2017, 17:00

De FIFA heeft dinsdag pittige sancties uitgedeeld. De voormalig voorzitters van de bonden van Nicaragua, Guam en Venezuela zijn voor het leven geschorst door corrupte praktijken, zo is bekend geworden.

Richard Lai (Guam), Rafael Esquivel (Venezuela) en Julio Rocha (Nicaragua) mogen zich voor de rest van hun levens niet meer met voetbalzaken bemoeien, zo heeft de FIFA besloten. De drie voormalig bondsvoorzitters hebben zich gedurende hun carrière bezig gehouden met corrupte praktijken.

Esquivel was tevens vice-voorzitter van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, terwijl Lai deel uitmaakte van een comité van de Aziatische voetbalbond. Wat het drietal precies heeft misdaan, wordt niet bekendgemaakt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen