FIFPro eens met FIFA, trekt klacht tegen transfersysteem in

6 november 2017, 18:22

De internationale spelersvakbond FIFPro diende eind december 2015 bij de Europese Commissie een klacht in over het huidige transfersysteem, maar heeft deze vandaag (maandag) ingetrokken. De FIFPro heeft met wereldvoetbalbond FIFA een akkoord bereikt om het systeem grondig te onderzoeken. Hiervoor wordt een speciale commissie opgericht.

"De clubs in de rijkste competities behandelen hun spelers goed, maar er zijn andere competities waar de rechten van voetballers worden genegeerd. De toekomstige regelwijzigingen gaan de 60.000 spelers die door de FIFPro vertegenwoordigd worden helpen bij het beschermen tegen een oneerlijke behandeling", aldus FIFPro-voorzitter Philippe Piat op de website van zijn bond. "De FIFPro is ook blij dat de andere grote partijen in het voetbal onze visie delen dat het transfersysteem verbeterd moet worden in het belang van de gezondheid van het voetbal."

Piat verwacht de grootste wijzigingen op transfergebied in de afgelopen vijftien jaar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen