Groningen kampt met twijfelgevallen, Vitesse heeft vertrouwen

17 november 2017, 18:34

Ernest Faber heeft in aanloop naar de thuiswedstrijd van FC Groningen van komende zondag tegen Vitesse een puzzel te leggen. De geplaagde coach, wiens club uit de laatste vijf duels slechts één punt haalde, kan sowieso niet beschikken over de geschorste Mike te Wierik en kampt met vier twijfelgevallen: Amir Absalem en Etiënne Reijnen ontbraken vrijdag wegens ziekte op de training, Lars Veldwijk (enkel) en Django Warmerdam (knie) hebben een lichte blessure.

"We moeten vanmiddag (vrijdag, red.) en zaterdagochtend goed bekijken wie er beschikbaar zijn of mogelijk al definitief afvallen. Aan de hand daarvan moeten we zien welke jongens van FC Groningen onder-23, dat morgen (zaterdag, red.) ook een wedstrijd speelt, de selectie weer op aantal brengen. Dat wordt nog even puzzelen", aldus Faber op de clubwebsite.

Tegenstander Vitesse staat vijfde in de Eredivisie en heeft dit seizoen pas twee verliespunten op vreemde bodem. "Een goede ploeg, met goede individuele spelers en een aanvallende spelopvatting", zegt Faber over de Arnhemmers. "Dit betekent ook dat wij ruimte zullen krijgen om te voetballen. Door durf en lef te tonen, moeten we aan de bal meer kunnen brengen. Daarnaast moeten we er voor zorgen dat we de persoonlijke fouten eruit krijgen."

Fraser

Vitesse-coach Henk Fraser heeft vertrouwen voor het bezoek aan Groningen. "Het is nooit simpel in Groningen, we rekenen ons vooraf dus absoluut rijk. We hebben vertrouwen in onze eigen kwaliteiten en ik ben ervan overtuigd dat wij de drie punten mee naar Arnhem gaan nemen", vertelt hij op de officiële Vitesse-website.

"Goede resultaten geven een fijn gevoel. Als we kijken naar de huidige statistieken, dan mogen we zeggen dat we op de ranglijst staan waar we horen", constateert Fraser tevreden. "Toch hebben wij het gevoel dat we omhoog moeten kijken en we voor een betere positie moeten gaan."

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen