Gudde krijgt gemeentelijke onderscheiding bij afscheid

6 november 2017, 19:24

Eric Gudde heeft maandag een gemeentelijke onderscheiding gekregen. De oud-directeur van Feyenoord ontving De Rotterdammert, een onderscheiding die kan worden toegekend aan professionals die zich intensief hebben ingezet voor de gemeente en/of haar inwoners. Gudde had maandag zijn afscheidsreceptie in De Kuip.

"Ik heb tijdens en na mijn afscheid bij Feyenoord veel mooie en bijzondere cadeaus gekregen, maar deze had ik nooit zien aankomen", aldus Gudde op de officiële website van Feyenoord. "Ik heb mijn hele leven in Rotterdam gewerkt en het feit dat deze onderscheiding staat voor het feit dat je iets hebt betekend voor de stad, is mij veel waard."

Gudde nam in oktober na tien jaar afscheid als algemeen directeur van Feyenoord. Onder zijn leiding werd de Rotterdamse club financieel gezond en keerde het zowel organisatorisch als sportief terug aan de top van Nederland. Feyenoord werd afgelopen seizoen, na achttien jaar, weer landskampioen. Gudde begint dinsdag als algemeen directeur bij de KNVB.

Jan de Jong, afkomstig van de NOS, is de opvolger van Gudde in De Kuip. "Eric laat de club echt fantastisch achter", looft De Jong zijn voorganger. "Werkelijk alles is op orde en daar ben ik hem erg dankbaar voor. Daar komt bij dat echt iedereen binnen deze organisatie het jammer vindt dat Eric weggaat. Alle medewerkers praten met ontzettend veel liefde over hem, een groter compliment is er niet."

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen