'KNVB maakt schoon schip: De Jong vertrekt uit directie'

8 november 2017, 08:22

De KNVB lijkt verder schoon schip te maken op bestuurlijk niveau. Gijs de Jong, die eerder nog de opvolger van Bert van Oostveen leek te worden, zal vertrekken als operationeel directeur van de KNVB. Daarna zal hij zich gaan toeleggen op het secretaris-generaalschap.

Dat meldt De Telegraaf. Zolang de rvc en de nieuwbakken directeur Eric Gudde nog geen opvolger hebben gevonden, zal hij nog wel in zijn functie blijven. Eerder werd hij door Van Oostveen naar voren geschoven om de nieuwe directeur te worden (de rol die Gudde inmiddels op zicht heeft genomen), maar de clubs hadden geen vertrouwen in De Jong.

Mocht Gudde zijn ideaalplaatje gaan samenstellen in de directie, dan lijkt er ook geen plaats meer voor commercieel directeur Jean-Paul Decossaux in Zeist. In het directieteam ziet de voormalig Feyenoord-bestuurder een algemeen, technisch, operationeel en financieel directeur. Eventueel kan er ook nog een communicatiedirecteur aan worden toegevoegd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen