Oranje Leeuwinnen bijten zich stuk op stugge Ieren

28 november 2017, 21:56

De Oranje Leeuwinnen zijn er in Nijmegen niet in geslaagd om Ierland te verslaan. De Iersen, die duidelijk kwamen voor een punt, gingen met dat resultaat naar huis omdat er niet werd gescoord: 0-0. Het zat Nederland niet mee, voor rust werden twee ballen van de lijn gehaald en raakte Vivianne Miedema de paal. Na de pauze claimde Oranje terecht een penalty, maar die werd niet gegeven. Zo sloten de Oranje Leeuwinnen het succesvolle jaar 2017 af met een bittere nasmaak.

Het duel tegen Ierland was de laatste in een memorabel jaar, waarin de Oranje Leeuwinnen zichzelf natuurlijk definitief op de kaart hadden gezet. In eigen land werd de ploeg van Sarina Wiegman Europees kampioen, wat onder meer leidde tot de uitverkiezing van Lieke Martens als wereldspeelster van het jaar en nominaties voor het komende Sportgala van NOC*NSF.

Dat deerde Ierland niet, zolang het achterin maar de nul hield. Nederland kwam in de eerste 45 minuten tot een handvol kansen en had daarbij pech. Zo haalde Tyler Toland tot twee keer toe bij corners een bal van de lijn (kopbal Stefanie van der Gragt en schotje van Lieke Martens). Daarnaast was Vivianne Miedema ook zeer ongelukkig toen een snel schot van haar tegen de paal knalde. Ze moest daarom nog even wachten op haar vijftigste interlandtreffer. Ook rechtsback Desiree van Lunteren was nog kansrijk, na de enige echt goed uitgevoerde aanval van de eerste helft werd haar uithaal gekeerd door keepster Marie Hourihan.

Het was duidelijk dat Ierland niet was gekomen om mee te voetballen, de intenties van de nummer twee uit de poule van Nederland werden helemaal duidelijk toen bij een counter slechts twee Ieren het veld over sprintten om wat van de counter te maken. Dat was te weinig, Oranje verdedigde makkelijk uit en had verder niets te vrezen.

Waar het tegen Noorwegen nog wel lukte om in de slotfase de bevrijdende 1-0 te maken, lukte dat nu niet. Er werd nog vergeefs om een penalty gevraagd na een overduidelijke handsbal, ook die kwam er niet. Het succesvolle jaar 2017 werd door Oranje zo afgesloten met een gelijkspel. Het is op doelsaldo nog wel koploper in groep drie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen