Ten Hag looft Labyad: "Hij staat symbool voor dit FC Utrecht"

30 november 2017, 18:24

Zakaria Labyad kreeg deze week de prijs voor Eredivisie-speler van de maand november. Hoewel hij door een schorsing slechts twee van de drie wedstrijden bij FC Utrecht speelde, kwam hij toch tot vier goals. Waaronder twee op bezoek bij Ajax. 

"Een beloning voor heel hard werken", stelt trainer Erik ten Hag op de clubwebsite. "Zakaria staat symbool voor dit FC Utrecht: goed is niet goed genoeg. Hij moet nog veel meer van zichzelf eisen, kan én moet naar een hoger niveau toe. Er komt deze zomer een prachtig toernooi aan: het WK. Het is niet eenvoudig als speler van FC Utrecht een plek in de WK-selectie van Marokko af te dwingen, maar hij zal ervoor gaan."

"Die verantwoordelijkheid voor teamresultaat moet hij nemen, en neemt hij. Dat laat hij heel 2017 al zien. Zakaria tikt vaak een hoog niveau aan. Ik ben ervan overtuigd dat hij in een grotere competitie bij een grote club een volwaardige speler kan zijn", vervolgt Ten Hag, die niet alle focus op zijn spelbepaler wil leggen.

"Neem nu de vrije trap van afgelopen weekend, waaruit de 1-2 werd gescoord. Dat was natuurlijk een fenomenale bal van Zakaria, maar kijk ook eens naar de loopacties voor het doel. Die waren uitstekend en zorgen ervoor dat de keeper van Sparta misschien één tiende van een seconde later kon anticiperen op het schot. Dat zijn de zaken die het verschil maken", aldus Ten Hag.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen