Ten Hag: "Voorbereiding aantal clubs is onprofessioneel geweest"

25 november 2017, 10:09

Erik ten Hag dringt aan op mentaliteitsverandering bij Nederlandse clubs. Onder andere als het gaat om spelen van Europese voorrondes. Hij vindt dat 'zijn' FC Utrecht een voorbeeld moet zijn. Ten Hag paste de voorbereiding van Utrecht op nieuwe seizoen flink aan en ook bij aan- en verkoop van nieuwe spelers werd ingespeeld op het Europese avontuur.

"Nederlandse clubs zullen een andere voorbereiding moeten gaan draaien", stelt Ten Hag in De Telegraaf. "Daar ontkomen ze niet aan. Hoe een aantal clubs de afgelopen jaren de voorbereiding heeft georganiseerd, is gewoon onprofessioneel geweest. Daardoor waren ze niet klaar, niet fit en niet opgetraind voordat ze aan de Europese campagne begonnen. Veel trainers hebben de vakantie boven het Europees presteren gezet. Dat zal moeten veranderen."

Utrecht miste op een haar na de groepfase. De Domstedelingen maakten het grootmacht Zenit St. Petersburg tot de laatste minuut moeilijk, maar moesten ze toch buigen. "Europese wedstrijden zijn de krenten in de pap. Alleen al om het businessmodel in stand te houden. De spelers worden dan meer waard en hun ontwikkeling gaat veel sneller als ze dit soort weerstanden krijgen. We zullen het tij moeten keren, iets wat we met z'n allen zullen moeten doen."

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen