Wiegman baalt van niet gegeven penalty tegen Ierland

28 november 2017, 23:50

Sarina Wiegman zag de Oranjevrouwen dinsdagavond met 0-0- gelijkspelen tegen Ierland. Voor de Europees kampioen het eerste puntenverlies in de kwalificatiereeks voor het WK. De bondscoach baalde vooral van een strafschop die niet gegeven werd.

In de 88ste minuut maakte een Ierse verdedigster hands in het strafschopgebied. De Russische arbitrage wuifde de penaltyclaim echter weg. "Ik hoef het moment niet nog eens te zien, ik weet wat ik heb gezien. Het heeft geen zin om nog eens te kijken, want we krijgen die penalty toch niet meer", reageerde Wiegman na afloop voor de camera van Veroncia.

Oranje was de betere ploeg in Nijmegen, maar kwam niet tot scoren. "Het is pijnlijk dat we die bal er niet in kregen. We wisten van te voren dat we tegen een muur zouden oplopen", zegt Wiegman, die stelt dat Nederland daar snel een oplossing voor moet vinden. "Ik verwacht dat het spelbeeld voor de komende wedstrijden hetzelfde is. We zullen een manier moeten vinden om hier mee om te gaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen