Spoorboekje: Koeman komt met voorselectie, Oranje speelt finale

7 maart 2018, 08:28   Bijgewerkt: 7 maart 2018, 10:21

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 7 maart

Nieuws

Koeman maakt zijn eerste voorselectie bekend

Ronald Koeman komt vandaag met zijn eerste voorselectie van het Nederlands elftal. Oranje speelt later deze maand oefenwedstrijden tegen Engeland en Portugal. De kans is groot dat Koeman met een aantal nieuwe namen komt, omdat de bondscoach wil doorselecteren en bouwen aan een nieuw Oranje. Wie kunnen we verwachten in de selectie van de kersverse keuzeheer, die een rondje heeft gemaakt over in elk geval alle Nederlandse velden.

Napraten over de kansloze uitschakeling van PSG

Alle miljoenen, miljarden euro's ten spijt: Paris Saint-Germain slaagde er wederom niet in om de volgende ronde van de Champions League te behalen. Tegen Real Madrid was het kansloos en daarmee voldoet trainer Unai Emery weer niet aan de doelstelling van de eigenaren in de jacht naar Europees succes. De druk op de coach neemt dus wederom toe, maar de vraag wát PSG moet doen om wel die laatste stap te zetten, even zo goed.

Wedstrijden

Nederland – Zweden (19.30 uur )

De Oranje-vrouwen staan op het punt om niet voor de eerste keer geschiedenis te schrijven. De Leeuwinnen kunnen voor het eerst in de historie de Algarve Cup winnen. De ploeg van Sarina Wiegman treft in de eindstrijd Zweden. Sowieso speelde Oranje nooit eerder de finale van dit vriendschappelijke toernooi. De Europees kampioen maakte in de poulefase met name indruk door Japan met 2-6 te kloppen.

Tottenham Hotspur – Juventus (20.45 uur)

Dankzij de 2-2 in Turijn beschikt Tottenham Hotspur over de beste papieren om de kwartfinale van de Champions League te halen. Juventus, vorig seizoen nog verliezend finalist, zal uit een ander vaatje moeten tappen dan tijdens de eerste wedstrijd. De Oude Dame verspeelde in Turijn een 2-0 voorsprong en verloor in eigen huis de regie aan Tottenham.

Oranje O17 - IJsland O17 (16.15 uur)

In Nederland (Uden, Schijndel, Zaltbommel en Veen) beginnen vandaag de duels van de openingsronde van het EK-kwalificatietoernooi voor spelers onder de 17 jaar. Nederland, Italië, IJsland en Turkije nemen het de komende week tegen elkaar op voor de tickets van de eindronde. Wil je de jongste talenten live in actie zien? Toegang vanmiddag in Zaltbommel is gratis.

Benefietwedstrijd in De Kuip voor 'Support Casper'

Voetbal op tv

19.30 uur: Nederland – Zweden, FOX Sports 1 – live verslag van finale Algarve Cup

20.05 uur: Tottenham Hotspur – Juventus, Veronica – live verslag van Champions League-duel, met voor- en nabeschouwing

20.30 uur: Manchester City – FC Basel, Ziggo Sport Extra 1 – live verslag van Champions League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen