Gisteren gemist: titels voor PSV, Manchester City en PSG

16 april 2018, 00:30   Bijgewerkt: 15 april 2018, 23:42

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 15 april.

PSV kroont zich tegen achtervolger Ajax in stijl tot landskampioen

PSV heeft zich zondagmiddag gekroond tot de kampioen van Nederland. In een rechtstreeks duel met achtervolger Ajax liet de formatie van Phillip Cocu niets aan duidelijheid te wensen over. Dankzij doelpunten van Gaston Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn werd Ajax vernederd (3-0), waarbij de ploeg van Erik ten Hag het duel met negen man eindigde na rode kaarten voor (de gefrustreerde) Nicolas Tagliafico en Siem de Jong.

Manchester City kampioen na bizar verlies Man United

Vorige week won Manchester United nog knap van Manchester City, waardoor de blauwe club uit de stad het kampioenschap nog even moest uitstellen. Zondag kan de champagne wel ontkurkt worden: omdat Manchester United met 0-1 verloor van hekkensluiter West Bromwich Albion, is Manchester City kampioen van Engeland.

Kampioen PSV op rapport: Van Ginkel, Zoet en Lozano uitblinkers

Het is officieel: PSV is de kampioen van de Eredivisie. Gemakkelijk ging het niet tijdens het hele seizoen, toch zijn de Eindhovenaren simpelweg de beste. Ondanks de vroege uitschakeling in Europa haalden bijna alle spelers dit seizoen een mooie, ruime voldoende. FCUpdate.nl komt met het spelersrapport van dit seizoen van de PSV'ers.

Geweldige dag voor Cocu: "Heel speciaal en bijzonder"

PSV heeft zondag de 24ste landstitel in de clubhistorie gegrepen en heeft dat bovendien op een fantastische manier gedaan. Rivaal Ajax werd in Eindhoven met 3-0 over de knie gelegd en eindigde de wedstrijd bovendien met negen man. Trainer Phillip Cocu loopt over van trots.

Spelersbus Ajax opgewacht door boze supporters

De pijnlijke nederlaag van Ajax bij PSV heeft voor de Amsterdammers nog een vervelend staartje gekregen. Een groep fans heeft de spelersbus van Ajax opgewacht bij de Johan Cruijff Stadion uit onvrede voor het teleurstellende optreden in Eindhoven.

Vrij saaie derby van Rome eindigt in doelpuntloze remise

SS Lazio en AS Roma stonden al in punten gelijk in de Serie A en daar is zondag geen verandering in gekomen. In een enigszins tegenvallende derby van Rome werd er in Stadio Olimpico niet gescoord: 0-0. De strijd om plaats drie ligt zodoende nog volledig open.

PSG herovert kampioenschap met monsterzege op AS Monaco

Paris Saint-Germain heeft zich zondag op indrukwekkende wijze tot kampioen van Frankrijk gekroond. De sterformatie, die vorige seizoen de titel nog aan AS Monaco moest laten, zette zondag de laatste stap naar de titel door hardhandig af te rekenen met nummer twee Monaco. Mede dankzij vier goals voor ruist werd er met 7-1 gewonnen.

Belangrijke uitslagen: 

PSV - Ajax 3-0

Juventus - Sampdoria 3-0 

Galatasaray - Istanbul BB 2-0

Anderlecht - Club Brugge 1-0

Benfica - FC Porto 0-1

Málaga - Real Madrid 1-2

SS Lazio - AS Roma 0-0

PSG - AS Monaco 7-1

Belenenses - Sporting 3-4

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen