Bailey hakt de knoop door en wordt international van Jamaica

10 oktober 2018, 09:30

Engeland en Duitsland krijgen Leon Bailey niet als international. De talentvolle aanvaller van Bayer Leverkusen werd voor beide landen genoemd om daarvoor te mogen spelen, maar kiest (noodgedwongen) alsnog voor Jamaica. Engeland en Duitsland waren voorlopig namelijk, in elk geval voorlopig, niet haalbaar.

Bailey bleek al snel niet in aanmerking te komen voor een Brits paspoort en voor een Duitse, had hij nog tot en met 2025 in Duitsland moeten wonen om in aanmerking te komen voor een plek bij de nationale ploeg. Daarom heeft de aanvaller, die in het verleden in de belangstelling stond van Ajax, alsnog gekozen voor Jamaica, het land waar hij geboren werd. Eerder werden oproepen voor dat land nog afgewezen door hem.

Dat Bailey eerst naar andere opties keek, is moeilijk heel verrassend te noemen. In de geschiedenis van Jamaica haalde de ploeg namelijk maar één keer het WK en twee keer de Copa América. In 2015 en 2016 werd de ploeg zonder een doelpunt te hebben gemaakt uitgeschakeld in de poulefase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen