Oppermachtig Ajax geeft voetbalshow tegen bijzonder zwak AZ

7 oktober 2018, 18:32   Bijgewerkt: 7 oktober 2018, 18:43

Ajax gaat met een uitstekend gevoel de interlandperiode in. De ploeg van Erik ten Hag was zondagmiddag in eigen huis oppermachtig tegen een kansloos AZ, zag verdediger Perr Schuurs zijn Eredivisie-debuut maken en kon tijdens het duel nog enige spelers rust geven. Desondanks werd er bij tijd en wijle een voetbalshow weggegeven tegen de Alkmaarders, die met 5-0 niet eens mochten klagen. Smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Ziyech, die vlak voor tijd naar zijn hamstring greep.

Na klasse prestatie midweeks in de Champions League gaf Ten Hag aanvaller David Neres rust en stond de veelbesproken Van de Beek dus wederom in de basis. De middenvelder had amper drie minuten nodig om zijn stempel te drukken: na een heerlijke lobje van Tadic schoot hij Ajax op voorsprong. Tien minuten later waagde Nicolas Tagliafico uit eveneens een lobje van Lasse Schöne van dichtbij een schitterende omhaal: AZ-goalie Marco Bizot lag echter knap in de weg.

In die fase werd AZ - alle goede intenties ten spijt - volledig overlopen door de Amsterdammers. Een door Ricardo van Rhijn van richting veranderd schot van Blind zorgde niet veel later voor de 3-0, nog nadat Dolberg van dichtbij op Bizot stuitte. Van Rhijn ging niet veel later in de fout door Ziyech onderuit te lopen in het zestienmetergebied, maar de toekende penalty werd wegens buitenspel uit de vooractie door de VAR teruggedraaid.

Ook zonder de spelbepaler had Ajax geen kind aan AZ, dat weer kansloos werd gelaten in een wedstrijd tegen de traditionele topdrie. Van de laatste 22 duels met Feyenoord, PSV of de Amsterdammers werden er liefst negentien verloren. Ook zonder de in slechte vorm verkerende verdedigers Pantelis Hatzidiakos (hij viel nog wel in) en Ron Vlaar was AZ achterin kwetsbaar en kwam het voetballend er niet aan te pas. Het slotakkoord was van Tadic, die van dichtbij de Ajax-fans nog een knap toetje bezorgde op aangeven van Ziyech: 5-0. De Amsterdammers gaan met een lach de interlandweek in, al viel uitblinker Ziyech in de allerlaatste secondes nog uit met een op het oog (lichte) hamstringblessure. Heel Ajax hoopt ongetwijfeld dat die kwetsuur, in elk geval een beetje, meevalt.

Opstellingen en beoordelingen:*

Opstelling Ajax: Andre Onana 6,5, Noussair Mazraoui 7, Matthijs de Ligt 7, Maximilian Wöber 7, Nicolas Tagliafico 7, Daley Blind 6,5, Lasse Schöne 6,5, Donny van de Beek 7, Dusan Tadic 8, Kasper Dolberg 7,5 (60. Klaas-Jan Huntelaar 6,5), Hakim Ziyech 8

Opstelling AZ: Marco Bizot 5, Jonas Svensson 5, Ricardo van Rhijn 4, Teun Koopmeiners 4, Thomas Ouwejan 5, Fredrik Midtsjo 6, Marko Vejinovic 5,5 (57. Pantelis Hatzidiakos 6), Guus Til 5, Albert Gudmundsson 5, Bjørn Johnsen 5, Oussama Idrissi 5,5

Man-of-the-match: Hakim Ziyech

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen