Vertrokken Coutinho niet verbaasd door slechte prestaties NEC

28 december 2018, 08:47

Voor alles en iedereen die NEC een warm hart toedraagt, is 2018 een jaar om snel te vergeten. De Nijmegenaren zijn slechts een grijze middenmoter in de Eerste Divisie en promotie lijkt dit seizoen geen haalbare kaart. Gino Coutinho, de oud-doelman die al na het tweede competitieduel besloot zijn contract in te leveren, is niet verbaasd en doet een boekje open over de trainingen die volgens hem te vrijblijvend waren.

De 36-jarige voormalig doelverdediger laat aan De Gelderlander weten dat de ploeg in de eerste twee wedstrijden als los zand het veld op ging en dat er van een eenheid geen sprake is. "Die gedachte is er denk ik nog steeds niet als je naar de resultaten kijkt. NEC heeft heel veel kwaliteiten, maar dat maakt helaas nog geen goed team."

Toen de voormalig doelman van ADO Den Haag nog op de loonlijst van NEC stond, liet hij doorschemeren dat hij de kwaliteit van de trainingen onvoldoende vond. Dat had echter niet het gewenste effect. "Ik vond het heel jammer dat ik daar niet altijd in werd begrepen", aldus Coutinho, die vond dat de trainingen te verblijvend waren en de nadruk vooral op het hebben van plezier lag.

Na achttien jaar profvoetbal besloot Coutinho om een punt achter zijn loopbaan te zetten. De situatie bij NEC was niet de hoofdoorzaak, benadrukt hij. "Maar ik had ook niet zoiets van: we hebben het fantastisch voor elkaar. Ik heb niet het gevoel gekregen dat ik dit verhaal per se had willen meemaken tot het einde van het seizoen."

Zonder Coutinho staat NEC na negentien wedstrijden op de twaalfde plaats. De laatste drie duels werden verloren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen