Spanje voorkomt in slotfase WK-stunt van Zuid-Afrika

8 juni 2019, 20:02   Bijgewerkt: 8 juni 2019, 23:41
Foto: © ProShots

Spanje is in de eerste groepswedstrijd van het WK vrouwenvoetbal ternauwernood aan puntenverlies ontsnapt. De Spanjaarden keken tegen debutant Zuid-Afrika lang tegen een 0-1 achterstand aan, maar stelden in de slotfase orde op zaken. Door late goals van Jennifer Hermoso (twee keer) en Lucia Garcia eindigde het duel in 1-3.

In de derde wedstrijd van de eindronde in Frankrijk opende Thembi Kgatlana halverwege de eerste helft verrassend de score in Le Havre. De aanvalster werd daarmee de eerste doelpuntenmaker uit Zuid-Afrika op een WK. Het duurde lang tot de gelijkmaker viel. Uit een strafschop tekende Hermoso twintig minuten voor tijd voor de 1-1.

Spanje kreeg tien minuten later weer een penalty na een overtreding van Nothando Vilakazi, die haar tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Hermoso schoot weer raak vanaf elf meter en via Garcia werd het vlak voor tijd nog 1-3. Spanje treedt in Groep B nog aan tegen Duitsland en China. De Duitsers wonnen eerder op de dag met 1-0 van China.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen