Twee penalty's helpen Verenigde Staten naar kwartfinales

24 juni 2019, 20:47

Zoals verwacht zijn de Verenigde Staten doorgedrongen tot de kwartfinales van het WK in Frankrijk. Gemakkelijk ging het maandag echter niet in de achtste finale tegen Spanje, dat dankzij twee strafschoppen met 2-1 op de knieën werd gebracht.

Amerika wordt als regerend titelhouder als grote favoriet gezien voor de WK-eindzege. In de groepsfase imponeerde het team door geen enkele goal te incasseren en Thailand maar liefst met 13-0 te verslaan. Maandag ging het in de achtste finale echter wat moeilijker. Al na zeven minuten schoot Megan Rapinoe (foto) de 1-0 binnen vanaf de penaltystip, maar Spanje kwam via Jennifer Hermoso twee minuten later alweer langszij.

Vervolgens werd er lange tijd niet meer gescoord. Een kwartier voor tijd gebeurde dit pas weer, door wederom een rake penalty van Rapinoe. De strafschop deed echter de nodige wenkbrauwen fronsen, omdat er bij de overtreding nauwelijks sprake leek van contact. Dat vond ook Danny Makkelie, die scheidsrechtster Katalin Kulcsar adviseerde om het moment nogmaals te bekijken. Dat deed de Hongaarse ook, maar ze bleef bij haar standpunt.

Door de 2-1 zege kan de VS zich opmaken met een confrontatie met thuisland Frankrijk in de kwartfinale. Die wedstrijd wordt vrijdag gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen