Verenigde Staten boekt met 13-0 grootste WK-zege ooit

11 juni 2019, 23:19

De Verenigde Staten heeft dinsdagavond de grootste WK-zege ooit geboekt. Onder aanvoering van Alex Morgan, die vijf keer scoorde, speelde de topfavoriet Thailand compleet van de mat: 13-0. Halverwege stond het nog maar 3-0. Het record was in handen van Duitsland, dat in 2007 met 11-0 won van Argentinië.

Vanaf het beginsignaal was het eenrichtingsverkeer naar het Thaise doel. De Verenigde Staten schroefde het tempo meteen op en hing de openingstreffer al vroeg in de lucht. Een doelpunt van Alex Morgan werd eerst nog afgekeurd voor buitenspel, maar kon de Amerikaanse ster in de twaalfde minuut alsnog juichen.

Het ontaarde daarna al snel in een schiettent. Dat leverde voor rust nog twee treffers op. Rose Lavelle scoorde met een afstandsschot, maar zag keepster Sukany Charoenying er wel heel zwak uit. Lindsey Horan tekende voor de 3-0 nadat Thailand een vrije trap niet weg kreeg uit het eigen strafschopgebied.

Na rust toonde de Verenigde Staten geen enkel medelijden met Thailand. Door vier doelpunten in de eerste elf minuten van de tweede helft groeide bij de Amerikanen het besef dat een recordzege mogelijk was. Het elftal van Jill Ellis drukte het gaspedaal nog maar eens in tegen het onthutsend zwakke Thailand, waar Vera Pauw recent vertrok als adviseur. Dat resulteerde in het laatste kwartier in nog eens vijf doelpunten en was de grootste WK-zege een feit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen