Verenigde Staten wint groep, Chili komt één goal tekort

20 juni 2019, 23:11

Zweden gaf de Verenigde Staten voor het eerst dit WK serieus tegenstand, maar moest na negentig minuten ook buigen voor de topfavoriet. In Le Havre werd het 0-2 voor de Verenigde Staten. In diezelfde poule kwam Chili een doelpunt tekort om als een van de beste nummers drie naar de achtste finale te gaan.

Zweden - Verenigde Staten 0-2

Al na drie minuten kon de Verenigde Staten juichen. Lindsey Horan maakte een frommeldoelpunt. Wat volgde was een eerste helft waarin Zweden zich steeds meer verbeterde en Team USA wel voor dreiging zorgde, maar geen grote kansen kreeg. Dat gaf Zweden vertrouwen voor de tweede helft. Maar het geloof werd snel na rust aan puin geschoten. Via het been van Jonna Andersson schoot Tobini Heath raak. VAR Danny Makkelie riep arbiter Anastasia Pustovoytova nog wel naar de kant om zelf te beoordelen of het buitenspel was. Zij vond van niet en stond het 0-2. Daar bleef het bij en speelt de Verenigde Staten in de achtste finale tegen Spanje, Zweden ontmoet Canada.

Thailand - Chili 0-2

Ook al won Chili als debutant voor het eerst een WK-duel, de druiven zullen zuur zijn bij Las Chicas de Roja. Met een doelpunt meer had Chili zich gemeld bij de laatste zestien. Door treffers van Waraporn Boonsing (eigen doelpunt) en Maria Urritia was Chili hard op weg. De Zuid-Amerikanen hadden nog een goal nodig en kregen daarvoor een uitgelezen kans. Francisca Lara mocht aanleggen vanaf elf meter, maar schoot op de lat (in totaal werd vier keer het aluminium geraakt) en moet Chili naar huis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen