PSV heeft met Baumgartl nieuwe centrumverdediger binnen

25 juli 2019, 15:08

De transfer van Timo Baumgartl van VfB Stuttgart naar PSV heeft donderdagmiddag zijn beslag gekregen. PSV meldt via de eigen kanalen dat de 23-jarige Duitser een contract voor liefst vijf seizoenen heeft ondertekend. Hij gaat in Eindhoven met rugnummer vijf spelen en moet Daniel Schwaab doen vergeten in de defensie van Mark van Bommel.

Baumgartl staat in Duitsland al jaren te boek als een groot talent. Hij was afgelopen zomer nog actief met Duitsland Onder-21 op het EK, waar het land de finale haalde. Daarin bleek Spanje te sterk. De verdediger heeft in totaal twintig interlands gespeeld voor Jong Duitsland. Bij PSV moet hij een centrum gaan vormen met Nick Viergever, die eerder Daniel Schwaab als kompaan had in de defensie. De Duitser kwam eerder ook over van Stuttgart, dat nu ook Baumgartl aan PSV verliest.

Baumgartl was afgelopen seizoen basisspeler bij Stuttgart, dat degradeerde uit de Bundesliga. "En daar ontstond onze kans", zegt technisch manager John de Jong. "Normaal gesproken haal je als Nederlandse club geen gerenommeerde jeugdinternationals van Duitsland weg bij een club uit de Bundesliga. Na de degradatie van Stuttgart hebben we hem ons plan voorgelegd en dat bleek te bevallen. Hij heeft met Daniel Schwaab en onze trainer Mark van Bommel gesproken en Eindhoven bezocht. Toen was hij overtuigd."

De verhalen van Schwaab hebben hem inderdaad overtuigd, zegt de Duitser. "Ik heb met Daniel samengespeeld en heb hem hoog zitten", vertelt Baumgartl. "Zijn enthousiasme over PSV heeft een belangrijke rol gespeeld bij het maken van mijn keuze. Ik kijk er naar uit om hier aan de slag te gaan. PSV speelt om de prijzen, dat is de uitdaging die ik zocht." Hoofdtrainer Mark van Bommel ziet zijn groep steeds completer worden. "Timo kan op beide posities in het centrum spelen. Hij geeft me een extra optie in de verdediging en daar ben ik als coach blij mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen