Stuntploeg Peru schakelt Chili uit in halve finale Copa América

4 juli 2019, 08:19

Het sprookje van Peru blijft maar voortduren op de Copa América. Het land was in de kwartfinale al te sterk voor Uruguay en heeft in de halve finale wederom een knappe prestatie geleverd. Het rekende overtuigen met 3-0 af met titelhouder Chili.

In Porto Alegre beleefde Peru, met Renato Tapia wederom als basisspeler, een uitstekende eerste helft. Door doelpunten van Edison Flores en Yoshimar Yotún ging de ploeg rusten met een 2-0 voorsprong. Na de pauze maakte Paulo Guerrero er na een steekpass van Tapia zelfs 3-0 van voor Peru. Illustrerend voor de ellende van Chili was dat Eduardo Vargas in blessuretijd een penalty miste. De spits koos voor een Panenka, die volledig mislukte.

Voor Chili is de nederlaag in de halve finale een koude douche, omdat het drie jaar geleden nog het toernooi wist te winnen. Peru kan zich op gaan maken voor de eindstrijd tegen Brazilië die zondag gespeeld gaat worden. Het gastland, dat Argentinië in de halve finale met 2-0 versloeg, geldt als de grote favoriet voor de eindstrijd. Peru, dat het toernooi twee keer won, zegevierde 44 jaar geleden voor het laatst in de finale van de Copa.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen