Heracles pakt met laat doelpunt verdiend punt tegen Vitesse

24 augustus 2019, 21:47   Bijgewerkt: 24 augustus 2019, 22:00
Foto: © ProShots

De wedstrijd tussen Heracles Almelo en Vitesse heeft geen winnaar opgeleverd. In Almelo kwam de uitploeg in de tweede helft ietwat tegen de verhoudingen in op een 0-1 voorsprong, nadat Heracles niet voor het eerst dit seizoen vergat de geboden kansen op de helft van de uitploeg af te maken. Ook na deze treffer hadden de Almeloërs het gevaarlijkste van het spel, wat tien minuten voor tijd resulteerde in een verdiende gelijkmaker van Cyriel Dessers.

De supporters van de thuisploeg lieten voorafgaand aan de wedstrijd met een mooi spandoek aan de spelers weten dat ze nog steeds vertrouwen hebben in het team, ondanks de matige start van het seizoen. Het tempo lag vanaf minuut één hoog in het snikhete Almelo. Al snel dacht Vitesse op voorsprong te komen nadat Matt Clark een hoekschop achter Janis Blaswich kopte, maar de verdediger van de Arnhemmers leunde opzichtig in de rug van Navajo Bakboord. Scheidsrechter Jeroen Manschot floot nog voordat Clark de bal in het doel had gewerkt voor een overtreding.

Na rust was het Heracles dat meteen gevaarlijk was. Het werd ook meteen duidelijk waarom de Almeloërs tot nu toe nog maar één doelpunt maakten dit seizoen. Bakboord legde de bal goed af op de volledig vrijstaande Mauro Júnior, die deze alleen nog maar in het lege doel hoefde te tikken. Wonderbaarlijk genoeg lukte dat niet en verdween de bal tergend langzaam naast het Vitesse-doel. Waar Heracles het meest aanspraak maakte op een treffer viel het eerste doelpunt van de wedstrijd aan de andere kant van het veld. Na een razendsnelle omschakeling lag het helemaal open op de helft van de thuisploeg. Clark leverde de bal met een puntgave voorzet af bij Linssen, die deze beheerst achter een kansloze Blaswich schoot.

Vlak voor tijd kreeg Heracles nog dé kans op de overwinning. Tot twee keer toe kreeg Van der Water de kans om de bal in het doel van Vitesse te werken, maar Pasveer hield de aanvaller knap van scoren af. Zo verdiende Heracles op basis van het spel in de tweede helft misschien nog wel meer dan een gelijkspel, maar het geluk was niet aan de zijde van de Heraclieden. Heracles blijft dus zonder overwinning, maar pakt wel een punt tegen het dit seizoen tot nu toe sterk spelende Vitesse.

Opstellingen en beoordelingen*:

Heracles Almelo: Janis Blaswich 7; Navajo Bakboord 5, Robin Pröpper 6 (Dario van den Buijs -), Mats Knoester 6, Lennart Czyborra 7; Orestis Kiomourtzoglou 7, Alexander Merkel 6, Joey Konings 5,5 (Adrian Szöke -); Silvester van der Water 6,5, Cyriel Dessers 6,5, Mauro Júnior 6,5 (Dabney dos Santos -)

Vitesse: Remko Pasveer 6,5; Vyacheslav Karavaev 6, Danilho Doekhi 6, Armando Obispo 6, Max Clark 6 (Julian Lelieveld -); Oussama Tannane 5,5, Navarone Foor 5,5, Riechedly Bazoer 4,5, Jay-Roy Grot 6,5 (Oussama Darfalou -); Bryan Linssen 7, Tim Matavz 5,5 (Thomas Buitink 6)

Man of the Match: Lennart Czyborra

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen