'Herstel van stadion AZ gaat zeker nog een jaar duren'

16 augustus 2019, 16:44

AZ keert voorlopig nog niet terug in het eigen stadion. Dat stelt hoogleraar Constructief Vormgeven van de TU Delft Rob Nijsse, als reactie op de eerste conclusies die de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) vrijdag trok. Herstel is mogelijk, zegt Nijsse tegen het Algemeen Dagblad, maar dat gaat nog zeker een jaar duren.

Volgens Nijsse is het de grote vraag wie gaat opdraaien voor de kosten. De hoogleraar stelt dat de schuldvraag een grote rol speelt. Daarvoor moet eerst worden gewacht op de uiteindelijke bevindingen van de OVV. Daarna zullen waarschijnlijk nog enkele rechtszaken volgen. "De redelijke termijn is dan een paar jaar", zegt Nijsse.

Een andere optie is volgens Nijsse dat AZ zelf een constructeur de opdracht geeft om met een plan te komen en dat een aannemer daar dan mee aan de slag gaat. 'Dat zou redelijkerwijs binnen een jaar moeten kunnen', wordt er geschreven.

De gemeente Alkmaar heeft AZ ondertussen verzocht het stadion per direct af te sluiten voor personen. Als de club dat niet doet, wordt het stadion door de gemeente verzegeld. AZ heeft al aangekondigd deze maatregelen te zullen nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen