Ajax komt laat op gang, maar werkt met Promes aan doelsaldo

25 september 2019, 22:53   Bijgewerkt: 26 september 2019, 00:23

Ajax is in navolging van PSV de Eredivisie-midweek ongeschonden doorgekomen. De Amsterdammers hadden het aanvankelijk niet makkelijk met Fortuna Sittard en ontsnapten na een belabberde eerste helft aan een achterstand. Na rust stelde Ajax echter orde op zaken en liep alsnog uit naar een 5-0 overwinning. Quincy Promes trok zijn vorm van de laatste weken door en groeide dankzij drie goals uit tot grote man.

Ajax moest het stellen zonder Hakim Ziyech, terwijl Lisandro Martínez rust kreeg. Donny van de Beek mocht aan de aftrap staan in zijn honderdste Eredivisie-duel en ook Razvan Marin kreeg weer eens een kans. Fortuna kon geen beroep doen op Martin Angha, maar zag aanvoerder Mica Pinto terugkeren van een schorsing.

Edson Álvarez hoefde na rust niet meer terug te komen en werd vervangen door Klaas-Jan Huntelaar. Ajax stroopte de mouwen op en had na tien minuten al een comfortabele marge te pakken. Promes bekroonde een mooie één-twee met Dusan Tadic en David Neres tikte alsnog binnen na een scrimmage, nadat Grégoire Amiot nog twee keer een bal van de lijn had gehaald: 1-0 en 2-0.

Het enige 'smetje' op de avond was het feit dat Tadic niet tot score kwam. De Serviër had in de voorgaande twaalf thuiswedstrijden gescoord en had het clubrecord van Johan Cruijff kunnen evenaren, maar zal aan een nieuwe reeks moeten beginnen. Zowel Ajax als Fortuna komt zaterdagavond weer in actie. FC Groningen komt naar de Arena en Fortuna ontvangt Sparta in eigen huis.

Opstellingen en beoordelingen*

Ajax: André Onana 5.5; Sergiño Dest 5.5 (79. Perr Schuurs -), Joël Veltman 6.5, Daley Blind 7, Nicolás Tagliafico 6; Edson Álvarez 4 (46. Klaas-Jan Huntelaar 5.5), Donny van de Beek 5 (70. Ryan Gravenberch 5.5), Razvan Marin 4.5; David Neres 6, Dusan Tadic 5.5, Quincy Promes 8.5

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 6.5; George Cox 5.5, Branislav Ninaj 6.5, Grégoire Amiot 7 (60. Adnan Ugur 5.5), Mica Pinto 6.5; Felix Passlack 6, Jorrit Smeets 6.5, Mark Diemers 6, Tesfaldet Tekie 7, Amadou Ciss 4.5 (79. Rasmus Karjalainen -; Bassala Sambou 5.5 (57. Cian Harries 6)

Man of the match: Quincy Promes

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen