MLS-spits Martínez tijdelijk international af bij Venezuela

27 september 2019, 11:37

Atlanta United-topscorer Josef Martínez heeft voorlopig een punt gezet achter zijn loopbaan als international van Venezuela. In een officieel statement laat de spits weten niet meer uit te willen komen voor zijn land. Om de reden daarvoor bindt hij geen doekjes: hij heeft geen vertrouwen meer in de technische leiding.

Dat laat hij weten via zijn Instagram. Bondscoach Rafael Dudamel staat sinds 2016 aan het roer als opvolger van Noel Sanvicente. Afgelopen zomer behaalde hij met Venezuela nog de kwartfinale van de Copa América, waarin Argentinië (0-2) te sterk was. 'De laatste tijd is er voor mij meer irritatie dan vreugde als ik speel voor de nationale ploeg. De reden hiervan is de technische leiding', laat hij aan duidelijkheid niets te wensen over. Later in zijn brief geeft hij wel aan terug te keren zodra Dudamel bondscoach af is.

Tijdens de laatste oefeninterland tegen Colombina ontbrak Martínez, die tijdens de Copa América eenderde van de goals van Venezuela voor zijn rekening nam, overigens al. De 26-jarige spits, met 26 goals uit 28 duels een van de meest scorende spelers van de MLS, speelde 54 interlands voor het Zuid-Amerikaanse land. Daarin maakte hij twaalf doelpunten.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen