Groenendijk: "Blij dat ADO Den Haag nog steeds bestaat"

29 september 2019, 12:02

ADO Den Haag is het nieuwe seizoen in de Eredivisie slecht begonnen, maar volgens trainer Fons Groenendijk is de situatie weleens slechter geweest. De oefenmeester kreeg in het verleden een aantal keer te horen dat de club op de rand van de afgrond stond. En de gevolgen daarvan zijn nog steeds merkbaar, zegt hij het programma Goedemorgen Eredivisie.

"Een paar keer was het heel moeilijk. Het was kantje boord. We moeten heel blij zijn dat de club nog steeds bestaat." Dat de situatie in het verleden problematisch was, merkt Groenendijk de laatste jaren vooral in de transferperiode. "Je ziet ieder jaar goede spelers vertrekken, maar het beleid van de club is dat zij zelf geen transfersommen betalen en voor nieuwe spelers moeten kijken naar transfervrij. Wij willen graag de volgende stap maken, maar dat is moeilijk. Ik heb daar intern ook mijn zorgen over uitgesproken."

ADO boekte dit seizoen pas twee zeges en staat op de zestiende plaats. Dit zou aan het einde van het seizoen nacompetitie betekenen om handhaving. Afgelopen vrijdag werd er met 3-0 verloren van FC Emmen. "We hebben het moeilijk, maar ik kan de ploeg niks verwijten. De fans willen een winnend ADO zien, maar dat gaat nu even niet."

Lees ook: Immers blijft rustig: "We zijn misschien gewoon 'slow-starters'"

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen