Immers blijft rustig: "We zijn misschien gewoon 'slow-starters'"

28 september 2019, 09:04   Bijgewerkt: 28 september 2019, 09:50

Lex Immers maakt zich nog geen zorgen over zijn ploeg ADO Den Haag. De ploeg uit de Hofstad ging vrijdagavond met 3-0 pijnlijk onderuit tegen directe concurrent FC Emmen. Na afloop van de wedstrijd sprak FCUpdate.nl met routinier Lex Immers, die ondanks het verlies nog niet in paniek wil raken.

Door de kansloze nederlaag zakt ADO naar de zestiende plaats op de ranglijst en staat het onder de rode streep. Na de twee nederlagen van vorig seizoen tegen Emmen, was het vrijdagavond al de derde keer op een rij dat ADO niet van de Drentenaren weten te winnen. Immers weet wat zijn rol is in deze penibele situatie waarin ADO zich bevindt en wil niks van paniek weten. "We moeten gewoon rustig blijven, het is nog vroeg in het seizoen. We hebben dit de voorgaande jaren ook meegemaakt, we zijn misschien gewoon 'slow-starters'", zei de Hagenees in de mixed-zone.

Vooral in de eerste helft speelde ADO een ongelukkige wedstrijd en het mocht van geluk spreken dat het niet op een grotere achterstand stond bij de rust. Alfons Groenendijk zal een donderspeech gegeven moeten hebben, want na rust kwam ADO een stuk beter uit de startblokken en kreeg het met Tom Beugelsdijk en John Goossens wat kansen. De goal viel echter aan de andere kant en dat was volgens Immers de genadeklap. "In de eerste helft speelden we zeker niet goed. De manier van hoe we op achterstand komen is net als vorige week tegen AZ ongelukkig. John (Goossens, red.) glijdt hem in zijn eigen doel. In de tweede helft gingen we forceren en kregen we ook wat kansen. Maar je geeft ook ruimte weg en daardoor kwam die goal en was de wedstrijd ook klaar", concludeert hij. "De tweede en derde goal zijn gewoon uitrappen van de keeper en dat zijn echt fouten."

Halverwege de tweede helft kreeg ADO via Crysencio Summerville de kans om gelijk te maken, maar oog in oog met Dennis Telgenkamp faalde hij. Net voordat Summerville wilde afdrukken klonk er een fluitje vanaf de tribune, waardoor enkele spelers stopten met spelen. "Dat was echt een vervelend moment en dat kost ons misschien wel een goal. Het hoort wel bij het voetbal en je moet als speler gewoon doorgaan."

Het loodzware programma, ADO speelde al tegen PSV, AZ, Feyenoord, houdt nog even aan. Volgende week komt Ajax op bezoek in Den Haag, Immers hoopt in eigen huis op een ommekeer. "Ajax-thuis gaat natuurlijk heel lastig worden. Daar ben ik ook eigenlijk niet mee bezig", zegt de middenvelder treurig. "We moeten morgen eerst onze fouten evalueren en daarna komt Ajax wel."

Door: Daan Wijma

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen