Liverpool wint ook bij Chelsea, moeizame zege tiental Arsenal

22 september 2019, 19:35   Bijgewerkt: 22 september 2019, 20:15

Liverpool is na zes wedstrijden nog foutloos in de Premier League. De koploper won zondag ook de zesde wedstrijd van het competitieseizoen, door bij Chelsea met 1-2 te zegevieren. Dat was vooral te danken aan een uitstekende eerste helft. Ondertussen zegevierde een tiental van Arsenal met grote moeite tegen Aston Villa: 3-2.

Chelsea - Liverpool 1-2

Liverpool had als enige ploeg na vijf duels de maximale score van vijftien punten en begon ook zeet sterk aan de wedstrijd tegen Chelsea. Na veertien minuten kon de ploeg al juichen door een prachtig doelpunt van Trent Alexander-Arnold. De rechtsback schoot een vrije trap geweldig in de kruising. De feestvreugde kon een kwartier later nog verder worden uitgebreid toen Roberto Firmino fraai raak kopte. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor Liverpool, dat speelde met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis. Twintig minuten voor tijd kwam Chelsea echter toch nog terug. N'Golo Kanté krulde de bal prachtig in de bovenhoek en gaf daarmee de aanzet voor het slotoffensief. Het lukte het team van Frank Lampard niet meer om gelijk te maken.

Arsenal - Aston Villa 3-2

De wedstrijd tussen Arsenal en Aston Villa werd zondag een opmerkelijk duel. Arsenal gaf in de eerste helft totaal niet thuis en zocht de kleedkamer op met een 0-1 achterstand door een doelpunt van John McGinn, die scoorde uit een prima voorzet van Anwar El Ghazi. In de eerste helft kreeg Arsenal via Ainsley Maitland-Niles een domme rode kaart, waardoor er in de tweede helft veel werk aan de winkel was. Een rake penalty van Nicolas Pepe, zijn eerste doelpunt voor de club, hielp Arsenal een kwartier na de pauze terug in de wedstrijd. Een minuut later stond het door toedoen van Wesley echter alweer 1-2. Villa leek daardoor op weg naar een knappe uitzege, maar gaf het in de laatste tien minuten helemaal weg. Invaller Callum Chambers tikte in de 81ste minuut de 2-2 in het doel en ook topschutter Pierre-Emerick Aubameyang sloeg nog toe. De aanvaller schoot een vrije trap prachtig binnen: 3-2. Daardoor kan Arsenal toch nog met een goed gevoel toeleven naar de kraker tegen Manchester United van volgende week.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen