Slot over duel met Feyenoord: "Dit is een perfect meetmoment"

25 september 2019, 14:15   Bijgewerkt: 25 september 2019, 16:00

AZ speelt donderdagavond de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Arne Slot kent ondanks de historie geen angst voor de wedstrijd in de Kuip. Hij denkt dat zijn ploeg door de lastige Europese uitwedstrijden stappen heeft gemaakt en beschouwt de wedstrijd van donderdag als een 'goede graadmeter'. 

AZ won al acht jaar niet in De Kuip van Feyenoord, maar Slot ziet het duel ondanks die statistiek met vertrouwen tegemoet. "We hebben dit seizoen al vele lastige uitwedstrijden gespeeld. In Zweden tegen Hacken, in Brussel tegen Antwerp en ook tegen Partizan. Toch is het ons telkens gelukt om een resultaat te halen", merkt de trainer op voor de camera van AZ TV. "Vorig jaar wonnen we thuis wel twee keer van de traditionele top drie, maar uit hadden we daar moeite mee. Deze wedstrijd is dan ook een perfect meetmoment om te zien hoe we er uit bij Feyenoord voor staan."

Slot vindt het nog te vroeg om van een bepalende wedstrijd te spreken en denkt dat Feyenoord wel gelijkwaardig aan AZ zal zijn, ondanks dat de Rotterdammers nu lager op de ranglijst staan. "Het is zo vroeg in het seizoen. Het is nu nog bepalend tegen welke tegenstanders je hebt gespeeld, geluk speelt mee of misschien zelfs een scheidsrechterlijke beslissing", zei Slot. "Straks als we tien tot twaalf wedstrijden gespeeld hebben, kunnen we gaan kijken hoe het ervoor staat."

AZ beschikt over een fitte selectie. Dani de Wit viel vorige week uit met een gebroken neus, maar hij heeft een speciaal masker laten aanmeten waardoor hij ook inzetbaar is. 

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen