Transferweekje: Lainez wil alsnog naar Ajax, Barça moet dokken

21 september 2019, 12:26   Bijgewerkt: 21 september 2019, 14:43

De zomerse transferwindow is al een tijdje gesloten, maar de geruchtenmachine blijft draaien. Ook na het sluiten van de markt worden nog enkele deals rondgemaakt en inmiddels wordt er alweer gespeculeerd over transfers die in de winter kunnen plaatsvinden. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Diego Lainez

Ajax greep enkele maanden geleden naast de komst van Diego Lainez (foto). De Amsterdammers waren bereid diep in de buidel te tasten om de inmiddels negentienjarige Mexicaan aan te trekken, maar de aanvaller koos ervoor om zijn loopbaan te vervolgen bij Real Betis. Van die keuze heeft Lainez nu spijt, werd deze week gesuggereerd in Mexicaanse media. De viervoudig international van Mexico komt in Zuid-Spanje namelijk nauwelijks aan de bak. Lainez zelf zou nog op zijn kans willen wachten, maar zijn ouders - tevens zijn zakelijke vertegenwoordigers - willen de jonge aanvaller alsnog naar Ajax brengen. Zij zien in dat de Eredivisie een goede competitie is voor een jonge speler om zich te ontwikkelen. De grote vraag is nu: staan de Amsterdammers nog wel te springen om de komst van de Mexicaan?

{image[336396][right-half][]}Willem II vervolgt Griekse tour

Met Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai heeft Willem II al twee succesvolle Grieken in huis, maar mogelijk komt daar nog een aantal bij. De Tilburgers zijn nog op zoek naar een doelman en nadat Piet Velthuizen is vertrokken heeft het de komende tijd Giorgos Strezos op proef. De keeper was transfervrij nadat zijn contract afliep bij OFI Kreta en mag zich bewijzen omdat trainer Adrie Koster vier keepers in zijn selectie wil hebben. Bovendien is Michael Woud nog altijd geblesseerd, waardoor jeugdkeeper Connor van den Berg de eerstvolgende doelman in de hiërarchie is. En volgens het Brabants Dagblad komt ook de Griek Christos Voutzos naar Willem II: de verdedigende middenvelder tekent vermoedelijk voor twee jaar en sluit eerst aan bij het Onder 19-team. Daarmee wordt de Griekse toer nog even vervolgd in Tilburg.

Griezmann

De transfer van Antoine Griezmann naar FC Barcelona is al een tijdje rond, maar mogelijk krijgt de overgang nog een staartje. De transfersom van de Fransman stond tot 1 juli 2019 op tweehonderd miljoen, maar zou op de eerste dag in juli verlaagd worden naar honderdtwintig miljoen euro. Om niet achter het net te vissen, kwam Barça al in maart (!) bij Griezmann om te onderhandelen. Die geruchten deden eerder al de ronde, maar EL Mundo heeft mails boven tafel gekregen van contact tussen Griezmann en FC Barcelona al in maart. Daarin staat dat Griezmann, zijn vader, zus, advocaat en makelaar samen liefst veertien miljoen krijgen. Als Atléti naar de Spaanse bond stapt en in het gelijk gesteld wordt, dan moet Barcelona alsnog flink betalen. Dan moet het nog eens tachtig miljoen euro betalen aan de concurrent uit Madrid, wat de totale kosten op 215 miljoen euro doet komen.

{image[336448][right-half][]}80 (!) scouts voor Ajax-talent Ünüvar

Nog maar zestien jaar, maar nu al gevolgd door tientallen clubs: tachtig (!) scouts uit binnen- en buitenland zagen Ajacied Naci Ünüvar dinsdag aan het werk in de Youth League tegen Lille. Dat meldde De Telegraaf een dag later. Het supertalent bediende de scouts op hun wenken door onder andere te scoren tegen de Fransen. Recent trainde de creatieve middenvelder ook al mee met het eerste van Ajax. Naast Ünüvar werden dinsdag ook spelers als Enric Llansana, Devyne Rensch en Sontje Hansen bekeken.

Beckham bouwt aan team

David Beckham treedt volgens seizoen met Inter Miami toe tot de MLS en is druk bezig om een team te bouwen. Een van de nieuwe gezichten moet David Silva worden: de middenvelder kondigde na tien seizoenen zijn vertrek al aan bij Manchester City en zou aan de bak kunnen in de Major Soccer League. Beckham, mede-eigenaar van de club, wil de Spaanse superster dolgraag binnen halen, zo weet The Independent. Ook Luis Suárez en Lionel Messi werden gelinkt aan Beckhams club, maar die geruchten lijken vooralsnog naar het rijk der fabelen verwezen kunnen worden. Tot dusver werden Matias Pellegrini, Julian Carranza en Christian Makoun gepresenteerd: wat dat betreft moeten alle grote namen nog worden onthuld door Beckham en consorten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen