FC Twente moet nieuw veld na evenement en regenval

30 september 2019, 15:16   Bijgewerkt: 30 september 2019, 20:18

FC Twente gaat de grasmat in de Grolsch Veste in de komende week vervangen. Door de hevige regenval afgelopen weekend, gecombineerd met een evenement van showbands, is de ondergrond onspeelbaar geworden voor de club uit Enschede. Daardoor wordt de huidige mat vervangen en komt er een nieuwe, die eind volgende week beschikbaar is.

Dat laat FC Twente weten op de clubsite. Net als afgelopen weekend gaat de ploeg van Gonzalo Garcia namelijk op bezoek in Rotterdam, ditmaal bij Sparta Rotterdam. Daardoor is er genoeg tijd om het veld te vervangen. Dit weekend werd het stadion voor het eerst voor andere doeleinden gebruikt dan voor voetbal: er stonden optredens van showbands gepland. Gecombineerd met de hevige regenval was het veld daar niet tegen bestand.

Wel gaat het vaker gebeuren dat het onderkomen wordt gebruikt voor andere evenementen, zo liet Renske Hengeveld van de commerciële afdeling van FC Twente zaterdag nog tegenover TC/Tubantia weten. "Voetbal is voor 18 tot 20 dagen in het jaar. De rest van de tijd ligt dat gras hier maar. Daar kunnen we meer mee", zei ze. Voorlopig kost het de club vooral geld, aangezien het vervangen van de grasmat naar verluidt zo'n 100.000 euro kost.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen