Löw: "Wij willen ook na de laatste wedstrijd bovenaan staan"

17 november 2019, 11:49   Bijgewerkt: 17 november 2019, 12:20

Duitse bondscoach Joachim Löw wil ook na de laatste EK-kwalificatiewedstrijd Nederland voorblijven en zo de groepswinst pakken in Groep C. De Duitsers plaatsten zich zaterdagavond, net als Oranje, voor het EK. De ploeg van Löw was met 4-0 te sterk voor Wit-Rusland. "We hebben ons doel bereikt, het was niet perfect, maar ik ben tevreden", zei hij.

Duitsland kwam vlak voor rust op voorsprong en liep in de tweede helft uit naar een simpele 4-0 overwinning, wat Löw tot tevredenheid stemde. "We hebben prima gespeeld en er zaten hele goede doelpunten bij", sprak hij na afloop van de wedstrijd op de persconferentie. "Het was niet perfect, maar over het algemeen ben ik tevreden." Duitsland is door het gelijke spel van Nederland nu lijstaanvoerder in Groep C en kan tegen Noord-Ierland de groepswinst veiligstellen. "We staan nu bovenaan in de groep en dat willen we na de laatste wedstrijd ook nog zo houden."

Lees ook: pot 2 zo gek nog niet voor Oranje: groepsduel met Oekraïne lonkt

In de tweede helft kreeg Wit-Rusland nog een strafschop om de eretreffer aan te tekenen, maar Manuel Neuer had een geweldige redding in huis en voorkwam zo een tegendoelpunt. Het gaat de laatste tijd veel over de keeperspositie bij Die Mannschaft - waar ook Marc-André Ter Stegen voor in aanmerking komt - en na afloop had de bondscoach dan ook lovende woorden over voor Neuer. "Natuurlijk vind ik het goed dat onze keeper een penalty pakt. Bij een 0-0 stand voorkwam hij ook al een doelpunt dat ik al bijna telde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen