Verbeterpunten kwartfinalist Oranje O17: "Continu met bal lopen"

6 november 2019, 09:32

Dat Oranje onder 17 op het WK in Brazilië in de kwartfinale staat, ging niet zonder slag of stoot. Bondscoach Peter van der Veen was in de rust van het gewonnen duel (1-3) met Nigeria boos op zijn spelers. "Omdat ze de afspraken niet nakwamen", aldus de bondscoach van het Nederlandse jeugdelftal.

"Daar hamer je in de rust op. We hebben gezegd: niet te veel lopen met de bal, laat de bal het werk doen. Als wij de bal laten gaan, kunnen we het iedere tegenstander moeilijk maken", zegt Van der Veen tegen Voetbal International. "Maar in de eerste helft gingen we continu lopen met de bal en kwamen we in de duels, daardoor kregen we het lastig."

Complimenten had Van der Veen voor uitblinker Sontje Hansen, die dinsdagnacht (Nederlandse tijd) een hattrick maakte. "Ik vind het geweldig hoe hij het doet. Het is genieten van hem, ik hoop dat hij het vol kan houden. Het is jammer dat hij in zijn enthousiasme – ergens begrijp ik het ook wel weer – zijn shirt uittrekt en een gele kaart pakt, want we hebben hem nog keihard nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen