Officieel: Pardew moet ADO Den Haag behoeden voor degradatie

24 december 2019, 11:09

Alan Pardew is de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De Engelsman maakt het seizoen af, zo meldt de Residentieclub dinsdagochtend via de officiële kanalen. De 58-jarige oefenmeester neemt Chris Powell mee als assistent-trainer. Pardew is de opvolger van de eerder opgestapte Alfons Groenendijk. Interim-trainer Dirk Heesen keert weer terug in zijn functie als assistent.

Met Pardew slaat ADO een ervaren trainer aan de haak. In 1999 begon zijn trainerscarrière bij Reading, waarna hij vervolgens bij onder andere West Ham United, Newcastle United, Crystal Palace en West Bromwich Albion trainer was. Zijn opdracht in de Hofstad is duidelijk: ADO behoeden voor degradatie.

"Ik ben blij dat ik in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging ben uitgekomen bij ADO Den Haag", zegt Pardew op het clubkanaal van ADO. "Het is een mooie en warme club, waar alles begint met werklust en passie. De ploeg zit in een moeilijke periode, maar we gaan er alles aan doen om het tij te keren. Dat moeten we met z'n allen doen. Met de spelers, de staf, het personeel en de fans. Samen gaan we voor een comeback."

Assistent Powell is een interessante naam. Na een rijke carrière als speler en diverse trainersfuncties, is hij momenteel assistent van Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland. Samen met Dirk Heesen en keeperstrainer Raymond Mulder gaat hij Pardew assisteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen