Van As: "Groenendijk tot laatste moment proberen te overtuigen"

2 december 2019, 17:19

Jeffrey van As heeft tot het laatste moment geprobeerd Alfons Groenendijk te behouden voor ADO Den Haag. Maar de manager voetbalzaken kon de oefenmeester niet op andere gedachten brengen. Het afscheid was dan ook emotioneel voor Van As. "Dit doet pijn", aldus de technische man van de Haagse club.

"We wisten van tevoren dat we een zwaar seizoen zouden hebben. We zijn in de zomer geremd", vertelt Van As aan het Algemeen Dagblad. "Er ging een flink bedrag van het spelersbudget en tegelijkertijd vertrokken El Khayati, Becker en Kanon. Toch zagen we mogelijkheden om er met elkaar uit te komen."

Van As gelooft erin dat ADO met dit spelersmateriaal beter kan. "Daar heb ik Fons tot op het laatste moment ook van proberen te overtuigen. Dat het met een andere trainer opeens gaat lopen, is natuurlijk onzin. Wij wilden de klus met Fons afmaken. Hij heeft de kwaliteiten om het om te draaien, maar moet er wel het gevoel bij hebben."

Lees ook: balende ADO-spelers 'moeten in de spiegel kijken'

Vanaf dinsdag gaat Van As zich samen met de directie buigen over de opvolging van Groenendijk. "Want ik heb daar nu nog niet over nagedacht. Het zal moeten passen bij de club. ADO is daarin niet de makkelijkste, maar we moeten het ook niet moeilijker maken dan het is. Oud-spelers zoals Fons en ik weten ook hoe mooi het kan zijn."

Tot er een oplossing is gevonden, staat assistent-trainer Dirk Heesen voor de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen