Van der Sar uiterst tevreden over 2019 ondanks rampweek

17 december 2019, 07:53

Edwin van der Sar kijkt met Ajax terug op een geweldig 2019. De Amsterdammers verloren de laatste drie wedstrijden en werden onlangs uitgeschakeld in de Champions League, maar dat doet volgens de algemeen directeur weinig af aan het succesjaar. 'Voor 2019 hadden we een aantal doelstellingen en die hebben we behaald. We zijn inmiddels bijna vergeten dat verliezen ook bij voetbal hoort', schreef hij in zijn column van De Telegraaf.

Ajax verloor afgelopen weekend met 1-0 van AZ en dat betekende het einde van een rampzalige week. Eerst verloor de ploeg van Erik ten Hag met 0-2 van Willem II, waarna het in de Champions League werd uitgeschakeld door Valencia met 0-1. Door de nederlaag tegen AZ verloor Ajax drie officiële wedstrijd achter elkaar zonder zelf ook maar één doelpunt te maken. Dat was niet meer voorgekomen sinds 1956. 'Het jaar 2019 is bij Ajax niet opeens een stuk minder omdat we in de laatste negen dagen een paar mindere resultaten hebben gehaald. Het is duidelijk dat de afgelopen week niet de meest lekkere week van het jaar was.

De nederlaag tegen AZ kwam voor Van der Sar niet geheel uit de lucht vallen. 'Ajax wist dat het met een gehavende ploeg naar Alkmaar ging en dat we met de spelers die wel beschikbaar waren een topprestatie moesten leveren om een goed resultaat te halen. Het is zwaar om dan in de laatste minuut nog een doelpunt te moeten incasseren als je weet dat dit duel eigenlijk geen winnaar verdiende', schreef hij.

De algemeen directeur is tevreden over het jaar 2019 en zag veel van zijn spelers verschillende sportprijzen winnen. 'We hebben als team het kampioenschap en de KNVB-beker binnengesleept. We hebben net niet de finale van de Champions League gehaald. Bij de verkiezing Voetballer van het Jaar won Matthijs de Ligt, Dusan Tadic werd gedeeld topscorer van de Eredivisie, Frenkie de Jong werd gekozen tot talent van het jaar.'

De drie nederlagen doen voor de algemeen directeur niets af aan het prachtige jaar en hij blijft dan ook strijdbaar richting het nieuwe jaar. 'Even de wonden likken van de afgelopen week en in het nieuwe jaar met een fitte ploeg weer prijzen veroveren.'

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen