"Irriteert mij dat meteen naar miljoenensalarissen wordt gekeken"

16 april 2020, 23:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het stoort Heracles Almelo-directeur Rob Toussaint (links op foto) dat voetballers worden weggezet als 'verwende miljonairs'. Zeker in Almelo is daar geen sprake van, benadrukt de clubbaas. "Bij ons worden geen absurde bedragen verdiend", aldus Toussaint.

"Bij ons verdienen spelers van modaal tot een paar keer modaal. Die laatste groep verdient goed, maar levert vaak ook geld op", zegt de Heracles-directeur tegen de Tubantia. "Het irriteert dat er meteen naar de miljoenensalarissen wordt gekeken. Dat is absoluut onterecht. Het zou beter zijn om reëel te kijken naar de bedrijfstak. Niet naar de emotie of het mooie spelletje. Het is niet allemaal hosanna, kijk maar eens naar clubs onderin de Eerste Divisie. Zij verdienen bijna niks."

Op de loonlijst van Heracles staan tachtig personen, inclusief de dertig spelers. "De meesten verdienen een modaal salaris en moeten gezinnen onderhouden. Wat kan ik hen nu garanderen? Ik heb ze afgelopen vrijdag meegedeeld dat we dit seizoen de lonen betalen, inclusief het vakantiegeld in mei. We hebben jarenlang gezond en stabiel beleid gevoerd. Dat helpt ons nu, maar er komt een moment dat ook wij ons moeten gaan aanpassen aan deze nieuwe realiteit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen