'UEFA: Europese tickets verdelen op basis van puntengemiddelde'

23 april 2020, 13:06   Bijgewerkt: 23 april 2020, 16:44

Het uitvoerend comité van de UEFA heeft volgens The Times bepaald dat competities die niet uitgespeeld kunnen worden de Europese tickets moeten verdelen op basis van de sportieve prestaties. Omdat in sommige competities niet alle clubs evenveel wedstrijden hebben gespeeld, zal er worden gekeken naar het puntengemiddelde. Dat betekent dat in de Eredivisie geen verschuivingen plaatsvinden.

Voor Ajax zou dat betekenen dat het zich rechtstreeks plaatst voor de Champions League als de winnaar van de huidige editie zich in de eigen competitie ook voor het hoofdtoernooi weet te plaatsen. AZ mag zich via de voorrondes proberen te plaatsen voor het miljardenbal. PSV, Feyenoord en Willem II gaan (de voorrondes) van de Europa League in.

Het besluit van het uitvoerend comité van de UEFA betekent slecht nieuws voor nummer zes FC Utrecht, dat drie punten minder heeft dan Willem II, maar wel hetzelfde aantal verliespunten heeft. Daarnaast is het doelpuntengemiddelde van de Domstedelingen beter. Het puntengemiddelde van Utrecht (1.64) is echter net wat minder dan dat van Willem II (1.69).

Over de regeling voor promotie/degradatie doet de UEFA geen uitspraken. De KNVB zal dus zelf moeten bepalen of ADO Den Haag en RKC Waalwijk degraderen, SC Cambuur en De Graafschap niet promoveren of de Eredivisie wordt uitgebreid naar twintig clubs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen