Darfalou: "Deze zomer krijg ik geen halve kans zoals vorig jaar"

18 mei 2020, 10:02
Darfalou:

Oussama Darfalou heeft een lucratief avontuur afgewezen. De Algerijnse spits wil slagen bij Vitesse en is ervan overtuigd dat dit ook kan lukken. Darfalou speelde sinds januari op huurbasis voor VVV-Venlo. "Geloof maar dat ik alles geef om de spits van Vitesse te worden", aldus de 26-jarige aanvaller.

"Ik heb enkele jaren geleden bewust gekozen voor Vitesse. Voor het voetbal in West-Europa. Daarvoor heb ik groot geld in het Midden-Oosten laten liggen. En dat doe ik nu weer. Ik kan naar de zandbak, maar zet vol in op Vitesse", zegt Darfalou tegen De Gelderlander. "Bij binnenkomst in 2018 sprak ik alleen Arabisch en Frans. Nu spreek ik Engels en leer ik Nederlands. Ik wil in Europa mijn grenzen verleggen. Dat spreekt meer aan dan de Emiraten."

Lees ook: 'Vitesse behoudt Pasveer en Vroegh

Darfalou proeft ook meer perspectief in Arnhem. "Mijn contract bij Vitesse loopt nog twee jaar door. Ik heb een gesprek gehad met de nieuwe technisch directeur. Deze zomer krijg ik echt een kans. Geen halve kans, zoals vorig jaar. Dan is het woord aan mij." Tijdens zijn verhuurperiode aan VVV scoorde Darfalou drie keer in acht wedstrijden. Voor Vitesse speelde de Noord-Afrikaan tot dusver 37 keer en was hij daarin 10 keer trefzeker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen