Directeur amateurvoetbal snapt regering niet: 'Te voorbarig'

13 mei 2020, 19:37   Bijgewerkt: 13 mei 2020, 20:32

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, heeft zich verbaasd over het besluit van de regering. De regering liet onlangs bij monde van minister Hugo de Jonge weten dat supporters pas weer in het stadion welkom zijn als er een vaccin is. Van der Zee snapt niet dat die teksten nu al worden gesproken.

Hij vindt dat de regering op de zaken vooruit loopt, schrijft hij in zijn column op de website van de KNVB. 'Begrijp me niet verkeerd. Ik heb bewondering voor de manier waarop dit kabinet met de corona-uitbraak omgaat. Daarom houden we ons vanaf het begin aan de richtlijnen, omdat gezondheid nou eenmaal het allerbelangrijkste is. Toch gaan de ontwikkelingen rondom het coronavirus razendsnel en gelukkig de goede kant op. Is het dan niet te voorbarig om je nu al op dat punt vast leggen? Helemaal nu er nog zoveel onduidelijkheid is over het vaccin', schrijft de directeur.

'De gevolgen voor het voetbal zijn namelijk desastreus. Los van de sfeer in het stadion en de spanning van de wedstrijddag die we missen, tast de beslissing om te wachten op een vaccin voordat er publiek wordt toegelaten bij een voetbalwedstrijd, de unieke Nederlandse sportinfrastructuur aan. Terwijl die van onschatbare waarde is voor de volksgezondheid en sociale betrokkenheid in dit land. Welke politicus is daar immuun voor?'

Lees ook: Van Rijn verwacht binnen paar weken een plan van de KNVB

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen