KNVB ziet niets in organiseren bekerfinale op Bonaire

29 mei 2020, 14:47   Bijgewerkt: 29 mei 2020, 16:39

FC Utrecht stelt alles in het werk om de bekerfinale tegen Feyenoord alsnog te laten spelen. Eén van de ideeën van de club was om de finale te laten spelen op Bonaire, waar vervolgens positief werd gereageerd op het plan. De KNVB is een stuk minder enthousiast en voelt er niets voor om de wedstrijd daar te laten afwerken.

Even leek het idee een mogelijke oplossing, maar de hoop van Utrecht wordt de grond in geboord door de KNVB. Een woordvoerder geeft tekst en uitleg tegen De Telegraaf. "Met het oog op de volksgezondheid adviseert de rijksoverheid momenteel niet naar het buitenland te reizen, tenzij dit strikt noodzakelijk is", legt de bond uit.

"Het is tegenstrijdig om het voetbalseizoen vroegtijdig te stoppen vanwege het coronavirus om vervolgens met tientallen, misschien wel honderden betrokkenen in een vliegtuig plaats te nemen. Daarnaast mogen volwassenen momenteel niet zonder 1,5 meter afstand van elkaar trainen. Op korte termijn is een officiële wedstrijd spelen dus helemaal niet mogelijk", luidt de reactie van de bond.

Dat zal een domper zijn voor Utrecht, dat donderdag nog aangaf steeds serieuzer met de plannen bezig te zijn. "Het is heel serieus, want de gezaghebber, de gedeputeerde voor sport en de voorzitter van de voetbalbond op Bonaire hebben dit idee omarmd", sprak Jeroen Bedaux, een van de advocaten die Utrecht bijstaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen