Spoorboekje: Real in actie en cruciale duels om Europees voetbal

28 juni 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 28 juni.

Wedstrijden

Villareal - Valencia (17:00 uur)

Een cruciaal duel in de strijd om de Champions League-plaatsen. Na een dramatische serie van één zege uit vijf duels moet Valencia bij Villareal winnen om uitzicht te houden op het miljardenbal. De club staat achtste en wanneer het verliest bij de huidige nummer zes van La Liga, kan het tientallen miljoenen euro's en zes topduels op de buik schrijven. Voor Villareal geldt hetzelfde, want de vierde stek is voor hun zeker nog haalbaar.

AC Milan - AS Roma (17.15 uur)

Nog zonder de herstellende Zlatan Ibrahimovic speelt AC Milan in San Siro thuis tegen AS Roma. Voor de thuisploeg een duel dat gewonnen moet worden om in de race voor Europees voetbal te blijven. Ook de Romeinen willen winnen, want alleen dan blijven ze nog een beetje in de buurt van Atalanta Bergamo, dat op de vierde plek staat. En die positie geeft recht op een Champions League-ticket. De belangen zijn groot in Milaan.

 

Espanyol - Real Madrid (22:00 uur)

De titelstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona gaan onverminderd verder. Nadat de Catalanen zaterdag gelijkspeelden tegen Celta de Vigo, is vandaag Real Madrid aan de beurt. Bij hekkensluiter Espanyol, nota bene in Barcelona, moet er normaliter gewonnen worden. Laat de ploeg van Zinedine Zidane zich toch verrassen, dan gloort er weer een sprankje hoop voor Espanyol om zich alsnog te handhaven. Al zal het gejuich bij de andere club na de vervelende remise een stuk harder zijn...

Voetbal op tv

13.35 uur: Sheffield United - Arsenal, Ziggo Sport, live verslag van het FA Cup-duel

15.30 uur: 2. Bundesliga Schakelshow, FOX Sports 1, live schakelkanaal van de 2. Bundesliga

16.30 uur: Leicester City - Chelsea, Ziggo Sport, live verslag van het FA Cup-duel

19.40 uur: Rondo, Ziggo Sport, voetbaltalkshow

20.25 uur: Newcastle United - Manchester City, Ziggo Sport, live verslag van het FA Cup-duel

21.30 uur: Espanyol - Real Madrid, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

22.00 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, voetbaltalkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen