Gisteren gemist: Luuk de Jong de held van Sevilla na EL-finale

22 augustus 2020, 00:30   Bijgewerkt: 21 augustus 2020, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 21 augustus.

Luuk de Jong is de held van Sevilla na twee kopgoals in EL-finale

Twee fenomenale kopballen van Luuk de Jong hebben Sevilla aan de Europa League geholpen. De Spanjaarden wonnen in een heerlijke finale in Keulen met 3-2 van Internazionale. Na een vroege benutte penalty van Romelu Lukaku nam De Jong al koppend de hoofdrol op zich, waarna het duel na een gelijkmaker van Diego Godin door een eigen goal van Lukaku in Spaans voordeel werd beslecht. Het betekent alweer de zesde Europa League-beker voor de nummer vier van La Liga.

Ten Hag wijst wild Suárez-gerucht naar rijk der fabelen

De geruchten ten spijt, volgens Erik ten Hag is Ajax niet bezig met het binnenhalen van Luis Suárez. De trainer van de Amsterdammers spreekt de berichten over een bod tegen en laat aan Voetbal International weten dat de Uruguayaan niet gaat komen.

Domper voor Sow: aanvaller verliest arbitragezaak

Sylla Sow heeft de arbitragezaak die hij tegen RKC Waalwijk had aangespannen verloren. De aanvaller van de Waalwijkers dacht een optie in zijn contract te kunnen aanvechten, maar de arbitragecommissie vond die passage in de verbintenis gewoon rechtsgeldig.

AZ beleeft slechte generale met gelijkspel tegen Telstar

Het wil maar niet vlotten bij AZ. Twee dagen voor het Champions League-duel tegen Viktoria Plzen won de ploeg van Arne Slot niet van Telstar. In eigen stadion bleef het slechts 1-1, dankzij een benutte penalty van Teun Koopmeiners. Zorgen genoeg dus in Alkmaar, terwijl een piepjonge ploeg van FC Groningen wel won van FC Volendam.

Willem II en PSV kunnen leven met gelijkspel in Tilburg

In een ondanks de veel lege plekken sfeervol Koning Willem II-Stadion hebben Willem II en PSV in een rommelig duel met 1-1 gelijkgespeeld. De Eindhovenaren kwamen voor rust op voorsprong via Donyell Malen, maar zagen dat de gastheren een kwartier voor tijd nog langszij kwamen na een blunder in de defensie van PSV

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen