Gisteren gemist: zeges Twente en Feyenoord, debuut Koeman

13 september 2020, 00:30   Bijgewerkt: 12 september 2020, 23:33

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 12 september.

Feyenoord begint zakelijk met degelijke overwinning in Zwolle

Feyenoord heeft de eerste drie punten van het nieuwe seizoen binnengehaald. In Zwolle kwamen ze snel op voorsprong door een afstandsschot van Steven Berghuis. De aanvoerder mocht na iets meer dan een uur spelen aanleggen voor een strafschop en besliste de wedstrijd. Weinig echt uitgespeelde kansen zorgden ervoor dat een zakelijk spelend Feyenoord niet meer hoefde te vrezen met een 0-2 eindstand als gevolg.

Officieus debuut Koeman mondt uit in oefenzege

 Het officieuze debuut van Ronald Koeman heeft FC Barcelona een 3-1 overwinning opgeleverd. De Nederlandse coach zat in het oefenduel met Gimnàstic de Tarragona voor het eerst op de bank namens de Catalanen, waar bijna alle grote namen in actie kwamen.

Simpele zege voor FC Twente tegen uiterst pover Fortuna

In de eerste wedstrijd van het seizoen heeft FC Twente in de eigen Grolsch Veste Fortuna Sittard gemakkelijk met 2-0 van zich afgezet. Na een sterke start, waarin de 1-0 werd gemaakt door Queensy Menig, kwam de wedstrijd meer in evenwicht, maar Fortuna was bij lange na niet in staat Twente pijn te doen. Toen Danilo uit een strafschop de 2-0 maakte, was de wedstrijd gespeeld en hoewel het spel vaak niet goed was, waren beide ploegen tot het einde toe zeer fel, wat blijk geeft van een goede conditie aan beide zijden.

Leeds imponeert op Anfield, maar verliest in slotminuut

In een werkelijk geweldige wedstrijd heeft regerend landskampioen Liverpool zich bijna verslikt in promovendus Leeds United. De bezoekers luisterden hun terugkeer op het hoogste niveau op met een uitstekende wedstrijd en drie goals, maar het bleek niet genoeg tegen The Reds, die mede door een goal van Virgil van Dijk met 4-3 wonnen op Anfield.

Simeone test zonder symptomen positief op coronavirus

Diego Simeone is positief getest op het coronavirus. Dat laat zijn club Atlético Madrid weten via de eigen kanalen. Hij vertoont geen symptomen en maakt het dus goed, maar moet wel een quarantaine.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen