Gisteren gemist: grootmachten winnen, Oranje hoopt op magie

11 oktober 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 5 oktober.

De Boer beducht voor Bosnië, De Jong wil 'magie' weer laten zien

Frank de Boer verwacht dat Oranje zondag in de Nations League beter voor de dag komt dan tijdens zijn debuut tegen Mexico. De bondscoach heeft Bosnië-Herzegovina de afgelopen dagen bestudeerd en oogt vol vertrouwen. Ook Frenkie de Jong, die naast De Boer aanschoof tijdens de persconferentie, verwacht meer van Oranje.

Duo terug bij Engeland, zieke Chilwell wacht uitslag af

Ze lieten in negatief opzicht van zich horen, maar Jadon Sancho en Tammy Abraham zitten weer bij de selectie van de Engelse nationale ploeg. Zondag speelt de enclave van bondscoach Gareth Southgate het belangrijke duel tegen België in de Nations League.

Eindelijk Nations League-zege Duitsland, ook Spanje wint nipt

Het is Duitsland eindelijk gelukt om een wedstrijd in de Nations League te winnen. De oosterburen kenden een vrij gemakkelijke avond in Oekraïne, waar een degelijke 1-2 overwinning werd geboekt. In dezelfde groep versloeg Spanje zoals verwacht ook Zwisterland, met hetzelfde minieme verschil. Daarmee nemen beide landen afstand van hun tegenstanders van vanavond.

Telstar verspeelt winst in 'uitverkocht', maar leeg huis

Telstar heeft verzuimd het thuisduel met TOP Oss te winnen. De ploeg uit Velsen-Zuid leek middels een vroege goal van Sebastian Soto het duel te winnen, maar verspeelde in blesssuretijd de zege tegen de hekkensluiter. Het duel werd overigens in een leeg stadion gespeeld, maar wel twee keer was uitverkocht.

'Juventus waagt poging om Alaba in 2021 gratis op te halen'

De toekomst van David Alaba is nog altijd in ongewis. Nog altijd is zijn contract bij Bayern München niet verlengd, waardoor een vertrek uit Beireren de komende maanden nagenoeg zeker is. Mocht hij niet verlengen, dan is Juventus mogelijk zijn nieuwe bestemming.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen