Kerk kreeg transfer niet: "Had er natuurlijk op gehoopt"

17 oktober 2020, 11:33
Foto: © ProShots

Het zag er lange tijd naar uit dat Gyrano Kerk in de zomer zou vertrekken bij FC Utrecht, aangezien er veel buitenlandse interesse in de buitenspeler was. Cagliari, Hellas Verona en Fiorentina werden nadrukkelijk gelinkt aan de aanvaller. Een transfer kwam er echter niet en dus moet Kerk zich nu weer bewijzen in de de Domstad.

De 24-jarige Kerk gaf alles voor Utrecht, maar was ondertussen ook bezig met een eventuele transfer. "Ik had er natuurlijk wel op gehoopt. Maar als het niet gebeurt, dan gebeurt het niet. Dan kun je niet elke dag daar met je hoofd bij blijven. Je moet gewoon weer door", vertelt hij aan De Telegraaf. Naar verluidt vroeg Utrecht een bedrag rond de tien miljoen euro voor de buitenspeler. "Ik bepaal de prijzen niet. Als ik zelf de prijzen mocht bepalen, dan was het denk ik wel anders geweest. Maar FC Utrecht is mijn werkgever en die bepaalt mijn prijs. Daar kan ik zelf niks aan doen. En als ik zo blijf scoren, dan zullen ze eerder meer dan minder gaan vragen."

Het valt op aan Kerk dat hij zo rustig met de situatie omgaat. "Ik kan niet anders. Ik ben altijd zo geweest. Als iets niet gelijk gaat, zoals je wil, of zoals je hoopt, dan moet je niet blijven hangen in de teleurstelling. Ik ben één, twee dagen teleurgesteld geweest. En daarna ben ik weer doorgegaan. Ik heb het ook zeker niet slecht bij FC Utrecht. Dat heb ik steeds gezegd." Kerk deed dit seizoen tot dusver meer in drie duels (twee goals). Hij weet dat over twee maanden de transfermarkt weer opengaat. "Dan kan er weet iets moois komen, maar eerlijk gezegd, ben ik daar nu niet mee bezig. Ik concentreer me nu volledig op wat hier gebeurt. Ik heb het voorlopig geparkeerd en in januari kijken we wel weer verder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen